⏰ як солити ряпушку - загальні правила і пропорції

Як солити ряпушку

10:00
час читання —4   хв.

Північну рибу ряпушку в основному смажать і солять в сирому вигляді. Рибу солити дуже просто: помити, непотрошеную закинути в тазик, залити розсолом, скропити яблучним оцтом і додати приправ за смаком. Поставити зверху гніт з каструлі з водою і залишити на 3-4 дні засолюватися. Ось і весь способів, тільки уточнимо склад продуктів:

важливе про розсіл
на 1 кілограм риби береться приблизно 1 стакан розсолу (300 мілілітрів), в якому 2-3 столових ложки морської солі з гіркою. Після закипання вариться пару хвилин. Сюди ж кладемо цукор — 1/2 чайної ложки, цукровий пісок посилить солоний смак. Перед подачею ряпушку завжди можна злегка промити.

важливе про чистку
Ряпушку можна не потрошити і навіть не чистити. Але враховуйте, що ряпушка може гірчити якщо не чистити і може мати глисти. Перед засоленням перевірте якість ряпушки і в залежності від цього приймайте рішення про необхідність чистки.

важливе про спеції
Ряпушка — як правило дрібна риба, і свій ніжний смак вона може втратити за великою кількістю спецій. Використовуйте самий мінімум — сіль, зовсім небагато перцю, ріпчаста цибуля, лаврушка. Якщо солона ряпушка здається занадто простий на смак, ви можете після засолювання її замаринувати — очищену від луски рибу просто викласти в підкислену оцтом воду з ріпчастою цибулею. Буквально день — і риба придбає зовсім інший смак і збільшить терміни придатності при зберіганні в холодильнику.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?