час читання —3 хв.
М'ясо при варінні виварюється досить сильно. Залежно від виду, сорту м'яса і сумлінності точки продажу різниця може відрізнятися в рази. Для зазначених цифр важливо, що вони бралися з розрахунку мінімального часу варіння. М'ясо милося, обсушувалося, зважувалася в сирому вигляді, а потім після варіння.
- М'ясне філе, різниця між куркою, свининою, індичкою і яловичиною практично відсутня — уварювання становить 35-40%. Тобто з кілограма філе вийде 600-650 грам. Про яловичину є окрема стаття .
- пташині стегенця, стегенця, свинячі реберця — 20-25%.
- М'ясний фарш — курячий 40%, свинячий 35-40%, яловичий 35%.
- Сосиски, сардельки — 20-30%.
- Риба — 15-20%.