гурмани цінують підберезники за відмінний смак і цінний склад. Мало хто лісові побратими можуть похвалитися такою кількістю легкозасвоюваного білка. Очевидних плюсів багато. У числі лідерів називають низьку калорійність - 20 ккал на 100 г відварених чорноголовиків. «скільки підберезників не заморозити на зиму, все одно не вистачить », — сміються грибники, які знають толк. Технологія заморозки проста, але послідовність дій, щоб отримати якісний продукт, треба дотримати.
- найпростіший спосіб & ndash; заморозити свіжі гриби
- інший спосіб — підберезники варяться в невеликій кількості підсоленої води, в результаті осідають в каструлі, істотно зменшуючись в обсязі. Заморожувати гриби можна в бульйоні або окремо від нього.
. Для цього годяться молоді і міцні екземпляри. Підготовлені гриби викладають в морозильнику на рівну поверхню і дають можливість добре заморозитися, потім розкладають по пакетам або боксів. Мінус способу в тому, що гриби в сирому вигляді займають в морозилці багато місця.
для обох випадків обов'язкова чистка грибів . Нечищені підберезники після розморожування якісно почистити не вийде! Зберігати підберезники можна до півроку, уникаючи їх розморожування