час читання —3 хв.
для того щоб видавити лимонний сік, необхідно скористатися спеціальною лимонної вичавлювачкою, ну а якщо такої немає:
- вимити і висушити лимон.
- трохи нагріти лимон (наприклад, 20 секунд в мікрохвильовці, на паровій бані або зануривши в окріп). З холодного лимона сік завжди видавлювати складніше, так як при прохолоді лимон стискається і твердне.
- розрізати лимон уздовж, це дозволить вичавити з нього більшу кількість соку, ніж при поперечному розрізанні.
- підготувати чисту і суху ємність, в яку буде поміщений сік.
- вставити в половинку лимона вилку.
- Занести половинку лимона над ємністю для соку.
- сильно стиснути лимон, щоб видавити сік. При цьому потрібно провертати вилку, щоб максимально вичавити з лимона сік. За допомогою цього способу вдасться вичавити з лимона весь сік, так як принцип такого способу ідентичний соковижималці.
- повторіть це з другою половинкою лимона.
- Обов'язково вимийте і витріть руки по завершенню роботи.