найважливіше правило — купуйте сало на ринку. У магазинах рідко продають сало в принципі, а вже про якомусь серйозному «виборі» і зовсім говорити не доводиться. Що ще важливо на ринку вам не відмовлять спробувати сала вже якесь точно припаде до смаку. Ну і звичайно, якщо ви любите сало, то ви запеклий м'ясоїд і у вас вже є на прикметі перевірена м'ясна лавка, в якості продукції якої Ви засвідчувалися не раз. Тоді вам продемонструють якість сало на протикання в хороше сало без праці входить сірник. Звичайно, розжовувати таке сало буде приємно, без« разгризаний ».
інші правила куди простіше. Сало повинно мати приємний запах, білий або рожевий колір (сірий і жовтий відтінки ознака поганого сала), і мати тонку шкірку: чим тонше шкірка, тим м'якше сало. Чи варто говорити про те, що шкурка повинна бути начисто вискоблена. Ідеальна товщина шматка 3-6 сантиметрів. І ще 1 важливий момент: м'ясо в свинячому салі зовсім не обов'язково, до того ж, як правило, м'ясо дуже жорстке.
Як вибрати сало?
час читання —1 хв