⏰ як заготовити підберезники

як заготовити підберезники

10:00
час читання —2   хв

підберезники придатні практично для всіх відомих видів кулінарної обробки. Їх солять, маринують, варять, смажать, сушать. Одним з улюблених методів вважається засолювання. Вона буває сухою, холодною, гарячою.

При сухий засолюванні гриби поміщають в ємність, засипають сіллю, накривають лляною серветкою і укладають на неї гніт. Через 1,5-2 місяці грибочки готові.

Перед холодної засолкою сировину 2-3 доби вимочують у воді під гнітом, щодня змінюючи рідину і промиваючи гніт. Потім промивають, складають в банки, пересипаючи сіллю і спеціями. Гриби приспіють до столу через 30-50 днів.

гаряча засолювання передбачає попередню термічну обробку, тобто варіння . Потім гриби укладають в банки разом з прянощами і сіллю. На 10 кг сировини потрібно 50 г солі. Спеції & ndash; за смаком.

маринують підберезники , як правило, в грибному відварі, який отримують в процесі варіння. На 2 кг грибів потрібно 250 мл води, 50 г солі, 20 г цукру, 150 мл оцту 9%, спеції за смаком. У чисті банки закладають гриби, заливають маринадом зі спеціями, стерилізують в гарячій воді, закочують.

для приготування ікри варені підберезники подрібнюють в м'ясорубці, додають обсмажені на олії цибулю і моркву, теж попередньо пропущені через м'ясорубку. Солять, перчать, обсмажують масу на сковорідці і перекладають разом зі спеціями в чисті банки. Зберігають закуску в холодильнику.

господині цінують заморожені підберезники . Готують їх так:

  • Перед тим, як чисті гриби опускають у воду, їх ріжуть на скибочки, заливають гарячою водою, доводять до кипіння. Через 35-40 хвилин зливають відвар, викладають гриби в друшляк, охолоджують.
  • потім розкладають напівфабрикат в пакети або пластикові порційні контейнери, прибирають в морозилку.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?