час читання —5 хв.
Компот — смачний напій, Питне нагадування про літо. Заготовляють компоти про запас 4 способами:
- заливають ягоди окропом, і наполягають, потім окріп зливають, готують на його основі сироп — і заливають знову їм компотную суміш. Іноді таку процедуру повторюють кілька разів. Це класичний, або «бабусин», спосіб.
- варять ягоди і фрукти в сиропі — іноді тільки доводять до кипіння, а іноді доводиться довго виварювати соки з компотних продуктів. Потім закривають кришками. Це найпопулярніший« міський » спосіб, так як можна зварити відразу багато за раз.
- стерилізують продукти компоту прямо в банках — продукти викладають в банку, заливають водою і додають цукру, ставлять на стерилізацію на 10-20 хвилин. Спосіб має явний мінус — без спеціального обладнання спосіб дуже трудомісткий.
- ягоди і / або фрукти заморожують на зиму, а при необхідності варять заморожені плоди.