в абсолютній більшості випадків, картопля не повинна спливати при варінні — ні цілий, ні навіть якщо його нарізати дрібними брусочками. Але бувають, коли господині скаржаться саме на цей недолік. Ми купуємо картоплю в супермаркетах, не замислюючись про її походження, методах вирощування, способах добрива і поливу та інших нюансах. Тим часом, це все має значення. Сільські жителі досі не визнають нічого, крім гною в якості добрив, і це обгрунтовано багаторічним досвідом.
Може бути, варто перевірити картопля на всілякі порожнечі, прожилки, нерівномірне забарвлення і інші нестандартні для розрізу речі саме перед вживанням. Виріжте акуратно ножем все підозрілі місця і не вживайте в їжу прогнилі частини, позеленіли. Якщо шматочки картоплі спливли, краще утримайтеся від їх вживання.
єдиний виняток з цього правила — картопля в дуже-дуже солоній воді спливає через різницю в щільності. картоплю в солі варять , щоб досягти ефекту « запеченості».