бувають випадки, що картопля піниться вже при чищенні, залишаючи на руках слизькі білясті неприємні сліди. Швидше за все, це відгомони хімічного обприскування, яке було направлено на кущі в період дозрівання плодів. Молоде зелена рослина швидко вбирає в себе і корисні, і отруйні елементи. Таку картоплю краще вимочити годинку у воді перед варінням звичайним способом.
як варіант, це можуть бути крохмалисті виділення, відповідні певному сорту. Помічено, що розваристі Картопляні види виділяють більше піни, а щільні бульби варяться значно довше, не залишаючи білих слідів і бульбашок. Іноді серед усього мішка нормальної картоплі попадається кілька зіпсованих бульб, які можуть заразити весь продукт. Не купуйте картоплю у сумнівних продавців, які навіть не можуть назвати сорт і місце вирощування.
Чи можна їсти картоплю, якщо він піниться? — можна, все зайве в міру кип'ятіння з картоплі вийде в відвар. Але смакові якості картоплі з піною будуть не найкращими, таку картоплю краще не їсти.