⏰ відварну картоплю в мундирі, приготований в солі.

Як варити картоплю в солі

10:00
час читання —3   хв.

щоб приготувати картоплю в мундирі таким незвичайним способом, вам знадобиться:
картопля середніх розмірів – 1 кг;
сіль (звичайна кухонна) - 0,3 кг.

у каструлю об'ємом 2,5 – 3 літри налийте 1,5 літра холодної води. Потім всипте туди сіль. Перемішувати не потрібно. У такий холодний розчин покладіть картоплю. Дуже важливо, щоб картопля була з цілісною шкіркою, інакше він розвалиться і буде пересолений. Поставте каструлю на плиту. Через 20 хвилин (це звичайний час варіння картоплі) після закипання картопля буде готовий. Якщо варити довше, він не розвариться, а буде ставати щільніше. Шумівкою дістаньте бульби і обдайте холодною проточною водою, щоб змити сіль.

навіщо картоплю варять в солі? Через солі він змінює свій смак і структуру, виходить щільний, зовсім не солоний — на смак, як печена. А ще, якщо сіль не змивати після варіння, така картопля може зберігатися навіть без холодильника близько тижня.

єдине обмеження цього способу — картопля повинна бути цілою і свіжою, без «болячок», і картоплю не можна пробувати протикати — інакше сіль потрапить всередину і зробить блюдо неймовірно пересоленим і, крім того, небезпечним для здоров'я. Перед подачею спробуйте картоплю на смак — якщо вона в міру солона, значить ви все зробили правильно. А якщо картопля сильно солона — не ризикуйте здоров'ям, щось пішло не так.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?