Розваристі сорти картоплі мають однорідну структуру і найчастіше відмінно підходять для приготування пюре, соусів, вареників, запіканок і крем-супів. У процесі приготування пюре ви можете помітити, що картопля ставати схожим на в'язкуватий клейстер. У цьому немає нічого страшного і підозрілого ,що вимагає додаткової уваги перевіряючих інстанцій — таку картоплю можна їсти. Тільки ця« Картопляна паста » не кожному припаде до смаку.
причина клейстеру — використання блендера і холодного молока. Щоб пюре не вийшло як клейстер, краще готувати традиційним способом — використовувати толкушку і злегка підігріте молоко. І звичайно, добре розварюється картоплю. Якщо ви любите вершковий смак, сміливо додавайте масло в картоплю. Використовуйте натуральні молочні жирні продукти для приготування, щоб неякісні складові не змогли зіпсувати вам сімейну вечерю або святкове застілля в самий останній момент.