все залежить від сорту картоплі. Досвідчені господині вже знають, яку краще варити картоплю , яка має розваристу текстуру, а яка — більш щільну. Розваристий плід найкраще підходить для пюре, крем-супу, запіканки, вареників, салатів і соусів. Для супів, смаження і запікання підійдуть великі щільні бульби, які не будуть втрачати форму при термічній обробці. Така наочна орієнтація приходить з досвідом або з підказками доброзичливих продавців на міських або сільських ринках. Просто скажіть їм перед покупкою товару, що саме збираєтеся готувати ввечері.
якщо ви помітили розшаровуються частини картоплі в страві, то, швидше за все, ви спостерігаєте реакцію крохмалю, який нагрівається при високих температурах. Помітивши підозрілі домішки або нестандартний запах, сміливо викидайте всі залишки без жалю.