для молодих господинь є кілька корисних порад, які допоможуть зберегти картопельку цілої після довгої варіння.
по-перше , вибирайте нерозварюється сорт картоплі.
по-друге , важливо взяти всі бульби приблизно одного розміру, щоб не допустити сирих залишків.
третя порада полягає в стеженні за вогнем в період закипання. Важливо зменшити температуру, як тільки ви побачили перші ознаки кипіння води. Каструлька повинна стояти на повільному вогні під злегка прикритою кришкою хвилин 15, а потім ви кожні 3-4 хвилини перевіряйте готовність виделкою. Як тільки зубці увійдуть безперешкодно – знімайте картоплю з плити.
Якщо ви варите картоплю кубиками, не варто перемішувати їх при варінні, порушуючи цілісність кубиків або цілих картоплин. Вогонь повинен бути мінімальний, а каструля лише злегка прикрита кришкою.