⏰ щоб картопля не розвалювалася при варінні, що потрібно робити?

щоб картопля не розвалювалася при варінні

10:00
час читання —3   хв.

для молодих господинь є кілька корисних порад, які допоможуть зберегти картопельку цілої після довгої варіння.

по-перше , вибирайте нерозварюється сорт картоплі.

по-друге , важливо взяти всі бульби приблизно одного розміру, щоб не допустити сирих залишків.

третя порада полягає в стеженні за вогнем в період закипання. Важливо зменшити температуру, як тільки ви побачили перші ознаки кипіння води. Каструлька повинна стояти на повільному вогні під злегка прикритою кришкою хвилин 15, а потім ви кожні 3-4 хвилини перевіряйте готовність виделкою. Як тільки зубці увійдуть безперешкодно – знімайте картоплю з плити.

Якщо ви варите картоплю кубиками, не варто перемішувати їх при варінні, порушуючи цілісність кубиків або цілих картоплин. Вогонь повинен бути мінімальний, а каструля лише злегка прикрита кришкою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?