⏰ коли дійсно варто чистити яблука?

Коли чистити яблука?

10:00
час читання —3   хв.

яблучна шкірка їстівна і може використовуватися в рецептах випічки і варення без очищення. Але іноді структуру страви потрібно максимально пом'якшити, і тоді шкірку зчищають — тонким шаром зрізуючи по всій поверхні яблука, зручно робити це ножем для чищення овочів. Тоді яблука при приготуванні абсолютно пом'якшаться і в пирозі зовсім не залишиться звичного яблучного хрускоту.

для заготовок іноді вкрай важливо, щоб часточки яблук залишилися цілими — наприклад, при варінні яблучного варення господині усвідомлено вважають за краще невелику твердість варення, що забезпечується саме шкіркою. Інший приклад — при закрутці яблук на зиму цілком, якщо шкірку зчистити, яблука розваляться і випадуть в осад — такий ефект псує смакові властивості і естетику страви. У цьому випадку теж яблука краще не чистити.

при виборі варіанту, зчищати шкірку чи ні, враховуйте і сорт яблук — кислі сорти краще очистити, а якщо яблука розвалюються при кулінарній обробці навіть в неочищеному вигляді, слід підібрати рецепт саме під такі яблука.

до речі, шкірку потім не викидайте — з неї відмінно зварити компот .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?