Компот — це класика російського напою, здавна подається в дитячих садах і їдальнях. Але якщо з якихось причин ви хочете урізноманітнити раціон, скориставшись звичними заготовками, як варіант — кисіль з компоту. Якщо компот досить солодкий, то для киселю потрібно додатково тільки крохмаль. На кожен літр компоту передбачте столову ложку крохмалю. Відцідити компот від ягід і фруктів, а якщо сильний осад, то пролийте через марлю. У склянці компоту розмішайте крохмаль, а залишився — відправте нагріватися. Як тільки він закипить, введіть при постійному помішуванні крохмальну суміш, і проваріть хвилинку. Спробуйте кисіль на смак і при необхідності додайте лимонного соку за смаком і цукру. Після цього напій готовий — остудіть його і подавайте.
Як зварити кисіль з крохмалю і компоту?
час читання —5 хв.