дрібні кісточки полуниці не дають спокою тим, хто піклується про здоров'я зубів і просто вередує. Вони поспішають скоріше позбутися від них, але на ділі це не завжди потрібно. В сенсі, заготівля з полуниці без кісточки буде позбавлена приємної консистенції, яку дають саме кісточки. ДО РЕЧІ, висловлюючись по-науковому, це не кісточки, а горішки, а ще точніше, через їх кількості — многоорешкі. Часто полуницею називають спеціально виведену« суницю садову » — великі (для суниці) плоди з дрібними зеленими многоорешкамі. Такі« кісточки » розварюються в варення, не завдаючи ніяких незручностей їдокам. І структура варення або джему з полуниці залишається дуже ніжною.
підсумуємо: якщо ви купили садову полуницю з ніжними кісточками, то зчищати їх не потрібно. Ну а якщо ви купили імпортну ягоду гігантського розміру з жорсткими великими горішками, то краще з'їжте її в свіжому вигляді, і почекайте великої кількості в магазинах сезонної вітчизняної полуниці.»