⏰ як приготувати каву в турці

Правила варіння кави в електро-Турці

10:00
час читання —3   хв.

приготування кави в електротурці майже нічим не відрізняється від класичного методу :

  • до зазначеної позначки наливається вода, відразу ж кладеться мелену каву (1 ч. л. на чашку) і цукор за бажанням;
  • електротурка ставиться на підставку і включається.

залишається лише чекати закипання кави і автоматичного вимкнення агрегату, якщо в ньому передбачена така функція. При її відсутності електричну турку вимикають вручну. Після застосування турку обов'язково слід обполоснути від залишків напою.

Любителі оригінальних рішень можуть поекспериментувати зі смаком кави. Наприклад, зварити Кава з корицею : у суміш мелених зерен і води кладуться цукор (за смаком) і кориця (0,5 ч.л.) через 5 секунд після включення електротуркі. Напій доводиться до готовності. А якщо таким же чином замість кориці додати 1 ч. л. цукру і 30 г коньяку (на 180 мл води і 2 ч. л. зерен) — вийде кава по-французьки .

урізноманітнити смак і аромат кави можна за допомогою шоколаду, фруктів і ягід, солодких сиропів, імбиру, м'яти.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?