Як варити яблучний компот
продукти для компоту
яблука — 700 грам
Вода — 1,5 літра
цукор — півсклянки
Як варити компот з яблук
1. Відібрати для компоту тверді Зрілі яблука.
2. Яблука помити, видалити серцевину, розрізати на 10-12 часточок.
3. Залити яблука холодною водою і поставити на вогонь.
4. Всипати до яблук цукор, довести до кипіння при помішуванні і вимкнути.
5. Дати компоту настоятися протягом 20 хвилин. Розлити компот по гуртках і подавати охолодженим.
Компот з яблук в мультиварці
1. Яблука викласти в мультиварку.
2. Додати цукор, залити ранетки окропом і налаштувати мультиварку на режим «гасіння».
3. Варити компот 15 хвилин і потім, не відкриваючи мультиварку, настояти протягом 20 хвилин.
4. Яблучний компот розлити по стерилізованим банкам і закрутити.
Компот з яблук в хлібопічці
хлібопічка вміщує малу кількість інгредієнтів, використовуйте в 3 рази менше продуктів!
1. Яблука викласти в відерце хлібопічки.
2. Влити окріп, в якому був розведений цукор.
3. Налаштувати хлібопічку на режим «Джем» і варити 20 хвилин.
Фкуснофакти
— якщо компот вариться для щоденного вживання , краще напій не кип'ятити, а наполягати: вимкнути відразу після закипання, укутати каструлю рушником і дати охолонути.
— щоб яблука під час варіння не потемніли, можна на 7 хвилин замочити їх у воді з додаванням лимонної кислоти.
— для додання яблучному компоту оригінального смаку, можна додати апельсинові або мандаринові кірки, чайну ложку кориці.
— у напої, приготованому без кип'ятіння , зберігається до 50% вітамінів-антиоксидантів з І Е, майже повністю зберігаються вітаміни групи В, необхідні для підтримки шкірних покривів в здоровому стані. У компоті з використанням тривалого варіння залишиться не більше 5% вітамінів від початкового, зате такий компот відмінно втамує спрагу і порадує смаком.
— в яблучному компоті, навіть вареному, містяться корисні речовини : калій і магній, що поліпшують роботу серця, а також активізують обміну речовин фосфор, кальцій і залізо. — яблука добре поєднуються з будь-якими фруктами і ягодами. Можна зварити смачний компот з яблук з малиною, полуницею, чорницею, персиками, абрикосами. Яблука в напоях-міксах не перебивають смаку і аромату додаткових інгредієнтів, а навпаки, підсилюють і роблять яскравіше.
— калорійність яблучного компоту — 90 ккал/100 грам.
— яблучний компот можна запропонувати грудничку від півроку. Для цього зі склянки води 250 мілілітрів і 1 Великого яблука робиться компот без додавання цукру. Яблуко почистити, порубати і викласти в холодну воду. Довести до кипіння, вимкнути, остудити протягом 1 години. Подати грудничку в теплому або прохолодному вигляді.
— якщо компот побілів або помутнів, такий компот запліснявів і не придатний для вживання. Можна зробити з компоту оцет, проте робити це любителям не рекомендується. Каламутніє або біліє компот, як правило, через неправильну стерилізації або поганої води. Щоб попередити зараження, для яблучного компоту використовуйте тільки якісну очищену воду.