⏰ яка полуниця краще підходить для варення?

Яка полуниця краще для варення?

10:00
час читання —5   хв.

в короткий сезон полуниці — всього 3-4 тижні пізньою весною — хочеться насолодитися її смаком по максимуму і, звичайно, зробити домашні заготовки . Але що робити, якщо ви тільки починаєте кар'єру заготівельника? Збираючись на ринок, обов'язково пробуйте полуницю: ягода просто зобов'язана бути солодкою. Пробуйте ягоди побільше і помясістее — саме такі скажуть про солодощі або прісності сорти. Навіщо потрібна солодкість? — щоб заощадити цукровий пісок, і варення вийшло не нудотним, з яскравим ягідним смаком.

якщо ви варите варення цілими ягодами, то беріть полуницю подрібніше — хоч обробляти її і довше, в банку такий полуниці поміститься більше. Ну а якщо ви варите джем, візьміть полуницю побільше — обробляти набагато простіше і швидше.

ще зверніть увагу на хвостик: хвостик повинен бути неглибоким, а лише злегка потопати в м'якоті, для цього зручно розкусити ягоду навпіл і оцінити візуально. Ідеальна ситуація вибору полуниці: берете на ринку трохи на пробу, запам'ятовуєте продавця, оцінюєте якість зі скликанням членів сімейства, і приймаєте рішення про придатність ягід для ваших заготовок.

якщо ж ви досвідчений клубовар, то вже точно знаєте, що в варення годиться полуниця «другий свіжості». На ринках вона найдешевше, трудовитрат по її обробці більше, але на виході виходить вигідніше. «

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?