буває, що неправильно розрахував пропорції холодцю і води виявилося занадто багато. Або в холодець поклали недостатньо м'ясних частин, багатих колагеном. У будь-якому випадку, холодець буде недостатньо «м'ясним», та й просто може не застигнути. Що ж робити в такому випадку?
1 варіант — якщо м'яса досить — за допомогою желатину домогтися застигання холодцю (подивіться, скільки желатину класти і що робити, якщо раптом переборщіть з желатином).
2 варіант — якщо м'яса мало — зваріть в тій же каструлі м'ясо до повної готовності (швидше за все звариться курка). Швидше із завданням впорається скороварка.
3 варіант — заморозити надлишок води і використовувати як наваристий бульйон для супів — враховуйте, що швидше за все холодцевий бульйон потрібно буде розвести водою.