Креветки містять велику кількість білка та інших корисних речовин, необхідних організму, але зловживати цим морепродуктом все ж не варто. Поряд з користю, морські делікатеси можуть завдати і шкоди, якщо їх є в занадто великій кількості, адже навіть в просто варених креветках міститься дуже багато холестерину: 150 мг на 100 г очищеного морепродукту.
основна небезпека надмірного захоплення креветками пов'язана з тим, що їх зазвичай їдять з соусами або готують з використанням масла. І якщо холестерин, що міститься в самих креветках, нешкідливий і навіть корисний, так як допомагає доставляти в клітини Будівельні речовини, то, в поєднанні з жирами і шкідливим холестерином, стає небезпечним для організму. Велика кількість холестерину легко потрапляє в кров і може спровокувати появу холестеринових бляшок в судинах. Також креветки, з'їдені з жирною їжею, збільшують навантаження на нирки.