так, обов'язково!
виробники сухофруктів — чорносливу, родзинок, кураги та ін — спочатку сушать фрукти, потім обробляють їх спеціальними засобами, щоб надати їм товарний вигляд. Це можуть бути кошти: бензоат натрію, сорбат калію, діоксид сірки та ін дуже часто сухофрукти обробляю сірчаним газом, який захищає їх від гниття. Вся ця хімічна обробка є шкідливою для людини , тому їх необхідно ретельно мити перед вживанням, навіть якщо вони виглядають чистими.
Як мити сухофрукти
спочатку їх треба помістити в ємність з теплою водою і залишити на півгодини, щоб міститься в них сірка пішла в воду. Потім їх треба промити під проточною холодною водою — ось і вся обробка, тепер сухофрукти можна їсти.
важливий нюанс : якщо вода, в якій ви замочили сухофрукти, стала синьою, це означає, що фрукти під час дозрівання були оброблені фунгіцидами, або можливо виробники використовували барвники. Такі сухофрукти краще викинути.