⏰ що потрібно для холодцю? - Який мінімум продуктів.

мінімум продуктів для холодцю

10:00
час читання —4   хв.

іноді хочеться зварити холодець в невеликих обсягах. Але якщо немає спеціально заготовлених свинячих ніжок або копита, кулінара долають сумніви — чи зможе холодець застигнути? Так який же мінімум продуктів для холодцю?

насправді, для варіння холодцю досить звичайних курячих ніжок — як правило, вони завжди є вдома. На 1 літр води досить 6 ніжок середнього розміру. Головне тут — підібрати каструлю такого діаметру, щоб літр води повністю покрив ніжки. Ну і час варіння: щоб курка віддала весь колаген, так важливий для застигання холодцю, в бульйон, знадобиться 3-4 години. Скороварка впорається з виварюванням колагену куди швидше — вже за годину все хрящики повністю розваряться у воді. Вийде 3 невеликих миски з холодцем — приблизно півтора кілограма. Влітку, в охотку, з хлібом, хріном і гірчицею — саме те. Інший мінімальний набір продуктів — 300 грам курячих лапок і 700 грамів філе.

зі свинини для холодцю можна взяти 1 свинячу ніжку з копитом для колагену і 700 грам свинячого філе.

складніше йде справа з яловичим холодцем — щоб зварити його трохи, потрібні невеликі кістки, дістати їх не завжди буває легко. Добре, якщо поруч є м'ясна лавка — запитаєте там копито або голяшку, і попросіть порубати. М'яса на літр води потрібно мінімум 700 грам, кісток 1-1,5 кілограма.

і, звичайно, будь-які види м'яса можна міксувати. Будь-яке м'ясо добре поєднується між собою, головне дотримуватися балансу коллагено-містять частин і м'яса.

крім м'яса, в бульйон кладуть тільки спеції — морква, цибуля, чорний перець горошком.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?