яловичий або свинячий мову — справжній делікатес, і якщо вийшло так, що він пересолений, — це завжди дуже прикро. Іноді це трапляється просто тому, що мова ( свинячий або яловичий ) вариться довго: за час варіння вода википає і концентрація солі перевищує всі можливі норми. Але навіть сильно пересолений мову можна врятувати, і зробити це досить просто.
варіанти порятунку пересоленого мови:
- підігріти молоко, в тепле молоко викласти мову і злегка віджимати руками час від часу. На основі такого молока вийде чудовий соус.
- поваріть мову в молоці, у міру виходу зайвої солі молоко необхідно міняти.
- в крайньому випадку, розріжте мову на порційні шматочки і потомите все в тому ж молоці.
Це ті дії, які можна зробити для варіння мови, щоб можна було подати його як холодну нарізку. ДО РЕЧІ, пам'ятайте, що мова необов'язково повинен бути прісним — все-таки це закуска.
Якщо ж і цей варіант не допоміг, і мова здається вам сильно пересоленим, трохи змініть початковий кулінарний план: пустіть пересолений мову на салат з якимись соковитими інгредієнтами (наприклад, свіжими овочами) — соус та інші продукти перетягнуть сіль на себе і блюдо вийде органічно-смачним.