час читання —3 хв.
Олів'є — класичний новорічний салат, але його дуже легко зіпсувати, так як консервовані продукти вже містять в собі сіль і перець. Тобто, ви взагалі можете не додавати перцю — а солоні огірки будуть містити його з надлишком і цього вистачить, щоб від Олів'є старанно гріло горло. Переперчений салат олів'є можна врятувати так:
- приготуйте окрему порцію олів'є без приправ. Потім додайте туди переперчений салат і добре перемішайте суміш, щоб перець рівномірно розподілився по всьому блюду.
- додайте сметану. Вона відмінно пом'якшує гіркоту і освіжає традиційний смак улюбленого салату, а на 300-500 г салату досить 2 ложок сметани. Якщо цього молочного продукту немає під рукою, то замість нього ви можете додати звичайний майонез.
- поріжте в салат картоплю, відварене м'ясо, ковбасу або яйце. Ці продукти мають нейтральним смаком, тому вони вберуть в себе надлишок гіркоти. Якщо салат вийшов занадто позбавленим смаку, додайте трохи майонезу і солі.
- Додайте що-небудь кисленьке. Оптимальний варіант для олів'є — кілька невеликих солоних огірків. Також замаскувати перець можна також за допомогою лимонної кислоти або оцту.
- Якщо ви боїтеся додавати оцет або кислоту, то в такому випадку додайте в салат часточку лимона або кілька часточок апельсина.