час читання —3 хв.
якщо пересолили варену картоплю
- якщо помітили, що додали багато солі під час готування, то слід злити гарячу воду і доварити картоплю в новій воді. Також можна просто додати більше води.
- у разі приготування пюре, можна додати трохи молока і 50 г вершкового масла. Це зменшить солоний присмак. Використовувати даний метод краще в тому випадку, коли картопля пересолена несильно.
розтерти картоплю, зварену в прісній воді, і додати в пересолене пюре. Приготоване ж пюре слід закрити і обмотати рушником, щоб не зіпсувати страву. - приготований картопля подати до несолоним закусок.
- приготовану картоплю згасити близько 20 хвилин в соусі.
- варену картоплю можна також використовувати в пироги або салати. У них солоність відчуватися не буде.