час читання —3 хв.
Якщо ви пересолили плов, виходу 3:
1. зварити окремо рис без солі, і перемішати з пересоленим пловом. Але, скажете ви, тоді це буде «суцільний рис, а не плов!». Звичайно, тому після того, як солоний смак збалансований, слід просто відкласти рис (саме рис, без м'яса) в контейнер і заморозити на потім . З нього в майбутньому вийде відмінний гарнір.
2. Якщо пересолили сильно — тоді, звичайно, краще вивудити м'ясо і на його основі зварити новий плов. З додаванням нової крупи, спецій і овочів.
3. Якщо пересолили не сильно, але хочеться зробити солоний смак слабкіше, використовуйте підсолоджене вершкове масло і додайте більше родзинок або барбарису.