час читання —3 хв.
Пересолили макарони? Не впадайте у відчай. Є чотири способи поправити ситуацію:
- Якщо ви зрозуміли, що макарони зварені по всім правилам , але переборщили з сіллю, ще в процесі варіння, то як можна швидше змініть воду. Досолювати її більше не потрібно. Щоб макарони не злипалися і не розварювалися, нова вода повинна бути гарячою.
- Якщо Ви встигли зварити макарони, добре промийте їх і залийте холодною водою на 15 хвилин. Періодично пробуйте макарони. За цей час зайва сіль піде.
- можна до пересоленої партії макаронів зварити ще одну — без солі. Змішавши їх, ви отримаєте велику, але смачну порцію. При цьому не постраждає насиченість смаку, як це буває при вимочуванні.
- врятувати блюдо допоможе соус або підлива. Не додавайте в них солі і вони пом'якшать смак пересолених макаронів.
всі ці способи допомагають вирішити проблему із зайвою сіллю, але ідеального страви вже не виходить. Якщо вам не шкода викинути пересолені макарони, то так і зробіть. Щоб ситуація не повторювалася, зауважте, скільки солі ви кладете, коли макарони виходять смачними.