⏰ як можна приготувати кабачки - перераховуємо основні способи.

Що приготувати з кабачків

10:00
час читання —5   хв.

Кабачки — літній хіт кулінарних досліджень. Сотні рецептів,мільйони їх варіацій … однак є базові кабачкові страви, які кожна господиня вважає обов'язком подати на стіл за літній сезон. І дійсно, ну що за літо без кабачкових оладок?..

  1. найголовніше блюдо з кабачків — смажені кружечки кабачків, обваляні в борошні або змочені кляром. Ця страва годиться і як закуска, і як гарнір.
  2. інший улюблений варіант — посмажити оладки з кабачків, рідше кабачкова маса додається в м'ясний фарш.
  3. третій варіант — численні рагу з овочами, в список овочів входять і кабачки.
  4. четвертий варіант — закуски. Їх безліч — всілякі рулетики з соусом всередині. З кабачків смажать тонкі кабачкові млинці, які, в свою чергу, складають в кабачковий торт.
  5. Кабачки додаються в легені овочеві супи , надаючи їм аромат літа.
  6. з кабачків роблять запіканки — використовуючи тільки цей овоч, або додаючи до інших овочів (як правило, завжди додається картопля).
  7. Рататуй — популярне у всьому світі блюдо — готується з використанням кабачків.
  8. рідше з кабачків варять супи-пюре, смак кабачка втрачається при варінні на тлі інших продуктів.
  9. у салатах кабачки теж знаходять застосування досить рідко: через свою ніжної текстури кабачки розвалюються під дією солі і соусів.

знайшли своє застосування кабачки і в домашніх заготовках на зиму. Так, в самий пік сезону, коли кабачки віддають на ринках практично задарма, господині варять кабачкову ікру на зиму, запасаючись корисною і смачною закускою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?