час читання —5 хв.
Кабачки — літній хіт кулінарних досліджень. Сотні рецептів,мільйони їх варіацій … однак є базові кабачкові страви, які кожна господиня вважає обов'язком подати на стіл за літній сезон. І дійсно, ну що за літо без кабачкових оладок?..
- найголовніше блюдо з кабачків — смажені кружечки кабачків, обваляні в борошні або змочені кляром. Ця страва годиться і як закуска, і як гарнір.
- інший улюблений варіант — посмажити оладки з кабачків, рідше кабачкова маса додається в м'ясний фарш.
- третій варіант — численні рагу з овочами, в список овочів входять і кабачки.
- четвертий варіант — закуски. Їх безліч — всілякі рулетики з соусом всередині. З кабачків смажать тонкі кабачкові млинці, які, в свою чергу, складають в кабачковий торт.
- Кабачки додаються в легені овочеві супи , надаючи їм аромат літа.
- з кабачків роблять запіканки — використовуючи тільки цей овоч, або додаючи до інших овочів (як правило, завжди додається картопля).
- Рататуй — популярне у всьому світі блюдо — готується з використанням кабачків.
- рідше з кабачків варять супи-пюре, смак кабачка втрачається при варінні на тлі інших продуктів.
- у салатах кабачки теж знаходять застосування досить рідко: через свою ніжної текстури кабачки розвалюються під дією солі і соусів.
знайшли своє застосування кабачки і в домашніх заготовках на зиму. Так, в самий пік сезону, коли кабачки віддають на ринках практично задарма, господині варять кабачкову ікру на зиму, запасаючись корисною і смачною закускою.