⏰ Помутнел розсіл - що робити? Простий і ясний спосіб врятувати огірки

Що робити, якщо помутнел розсіл?

10:00
час читання —3   хв.

у будь-якої господині може трапитися така подія: незрозуміле помутніння огірків після засолювання. Воно означає, що банку була закрита не герметично, потрапило повітря і почалися несприятливі процеси. Чи існує спосіб їх "реабілітувати"? Якщо після закрутки огірків в банки пройшло не більше трьох днів, то виправити це можна:

1. Відкрити кожну банку з каламутністю і вилити розсіл;
2. Промити огірки теплою кип'яченою водою прямо в банку, для чого воду наливають прямо в банку, закривають кришкою і пару хвилин струшують;
3. Злити і поставити кришки стерилізувати;
4. Поставити закипати нову воду, тим часом додавши до огірків часник, лавровий лист і інші спеції;
5. Залити огірки окропом і залишити на 5 хвилин;
6. Воду знову злити;
7. Приготувати розсіл за рецептом, який використовувався для первісної закрутки, і довести його до кипіння;
8. Залити овочі заново свіжим розсолом і закрутити простерилізованими кришками, дуже важливо закручувати максимально щільно.
9. Щільність закрутки строго необхідна за технологією засолювання: тільки так розсіл залишиться чистим і прозорим.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?