опеньки перед заморожуванням варити 20-30 хвилин. Цього цілком достатньо для того, щоб гриби повністю зварилися і уварились до такої міри, щоб їх можна було зручно зберігати в морозилці. Як і при
загальному способі варіння
, воду злегка підсолюють (на 1 кілограм грибів ложка солі), опеньки чистять, великі розрізають на кілька частин, і варять під прочиненими кришкою. Багато води наливати не потрібно — враховуйте, що в опеньках самих її досить багато, опеньки швидко осядуть у воді. Злитий після варіння бульйон теж можна заморозити — якщо він досить концентрований, то він відмінно підійде для варіння
грибного соусу
. Після варіння опеньків знадобиться час на їх охолодження — потім шумівкою викладайте варені опеньки в контейнери або пакети для заморозки — і складіть в морозилку.
скільки варити
/
поради
/
скільки варити опеньки перед заморожуванням?
Скільки варити опеньки перед заморожуванням?
час читання —1 хв.