кризи і карантин, що здолали Вітчизну на початку 2020 року, призвели до того, що гречка знову встановила лідерство в top-100 продуктів харчування, що закуповуються росіянами про запас. Дешева, корисна, зберігається довго і готувати швидко. Що може бути краще для здоров'я та економії грошей? — нехай вивчають економісти і лікарі, а ми сьогодні відповімо на питання, скільки ж варити гречку?
відповідь дуже проста: після закипання води гречку варити 20 хвилин . До цього часу потрібно додати 5 хвилин для закипання води, але якщо ви використовуєте воду з тільки що закипілого чайника, то і його не вважаємо. Тому 20 хвилин —це основне правило, базис, але з обов'язковим застереженням « після закипання». Відхилення від цієї цифри можливі тільки, якщо ви:
- варіть гречану кашу, тоді гречку потрібно гарненько розварити в молоці, для цього знадобиться 30-35 хвилин.
- варіть гречку щадним способом, замочуючи її в окропі без подальшої варіння, тоді гречка приготується за 4 години.
- готуєте гречку по старорусскому способу, з настоюванням вареної гречки в ковдрі — тоді додайте ще 20 хвилин очікування, хоча блюдо у вас буде більш апетитним.
Як заощадити час при варінні гречки?
- Закип'ятіть воду, поки промиваєте і прожарюєте гречку.
- накрийте каструлю кришкою, щоб тепло не тікало з каструлі.
- доведіть воду до кипіння на великому вогні, і зменшіть лише після закипання води.
- варіть мінімальну кількість гречки: скажімо, якщо ви поспішаєте тікати, зваріть півсклянки гречки, це 1 порція. Вода закипить швидко, тому і загальний час приготування буде витрачено по мінімуму.
- замочіть гречку заздалегідь у воді — просто залийте водою і залиште на пару годин. Гречка розбухне і звариться всього за 10 хвилин після закипання.