у борщ додаються солодкі морква і буряк, смак у борщу солодкий. Тому питання « скільки солі потрібно в борщ» більш ніж актуальне. Солити борщ, навіть незважаючи на те, що він солодкий, обов'язково потрібно.
кількість солі, необхідне для борщу, в класичному рецепті вказують так: на 3 л води покласти половину столової ложки солі. Інший варіант: рекомендується брати 3-5 гр солі в розрахунку на 1 порцію (близько 400 мл готового блюда). Є. Молоховець у відомій книзі« подарунок молодим господиням » радить солити борщ в два прийоми. На початку варіння слід покласти половину потрібної кількості солі, незадовго до готовності борщу потроху додати сіль, що залишилася, не забуваючи пробувати блюдо.
при додаванні солі в борщ враховуйте сорт моркви і буряка — може статися так, що вони не дадуть належної солодощі і борщ вийде пріснуватим . Так як переваги у всіх різні, краще не класти зайвої солі. Бажаючі зможуть посолити свою порцію окремо.