час читання —1 хв
способів приготувати соковитого гусака досить багато, але в будь-якому випадку вам стане в нагоді знання кулінарних секретів:
- найголовніше — добре промаринувати гусятину . Згадаймо ,що гусак — птах дуже жирна, і цей жир нам слід витопити при запіканні, але так, щоб гусяче м'ясо не стало сухим. Тому насичення гусятини вологою за допомогою маринаду — відмінний спосіб.
- скоринка — ще один спосіб зберегти соки, але витопити жир. Скоринку можна зробити на режимі «Гриль» на початку запікання, тоді вона не дасть волозі випаровуватися. А в кінці запікання скоринку можна посилити за допомогою глазурі — тоді вона стане хрусткою і ароматною.
- при запіканні поставте в духовку миску з рідиною — це збільшить Вологість в духовці і сповільнить випарювання рідини.
- нафаршіруйте гусака овочами або вареними крупами, це зробить висихання м'яса практично неможливим.
контролюйте потужність нагріву:
а ось для кусковий гусятини відмінний спосіб зберегти соки — відрізати трохи гусячого жиру, злегка розтопити на сковороді і прожарити на ньому шматки гусятини, а потім згасити з овочами — цибулею, морквою, болгарським перцем.