⏰ навіщо в квасоля додають соду?

що дає сода при варінні квасолі

10:00
час читання —3   хв.

Варка квасолі і будь-яких бобових — процес досить клопіткий і довгий. Однак існує одна хитрість, яка допомагає значно прискорити розварювання квасолі і скоротити тривалість варіння . У рідину, в якій готується квасоля, необхідно додати трохи звичайної харчової соди. Досить буде половини чайної ложки соди, не більше, так як надмірне її кількість може геть зіпсувати страву, надавши йому солонуватий мильний присмак.

також щіпку соди можна додати в воду, в якій квасоля буде замочуватися перед приготуванням, але тоді при самій варінні її вже не кладуть. У цього способу є свої недоліки:

  • неприємний присмак майбутнього страви через соди;
  • сода вимиває з бобових вітаміни групи В.

квасоля, яка замочувалася в содовому розчині, необхідно перед цим дуже добре промити водою, щоб повністю позбутися від слідів соди.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?