з креветками можна приготувати безліч різних страв і придумати вдалі поєднання. Важливо тільки правильно зварити креветки — і справа за малим!
у салатах креветки гармоніюють зі свіжими і вареними овочами, фруктами (цитрусові, ананас, авокадо, гранат). Поєднуються вони і з іншими дарами моря (кальмари, мідії, ікра, крабові палички). Також в салат з креветками додають свіжу зелень, сухарики, сир.
поєднання креветок і овочів дозволяє витягти максимум користі з інгредієнтів. Кращі овочеві« друзі » морепродукту — свіжі огірки і томати, цукіні, корейська морква, болгарський перець, ріпчаста цибуля.
любителі оригінального оцінять «тандем» креветок з китайськими грибами муер. Успішно вони замінюються печерицями.
Часто креветки готують на шпажках, попередньо потримавши їх в пряному маринаді. Для канапе з креветками відмінно підійдуть сир, часточки лимона, бекон, болгарський перець, слабосолона сьомга.
Креветки можна подати з гарніром ,в ідеалі — з усіма видами рису. Гарні вони і з овочами, що володіють м'яким смаком: цвітною капустою, зеленим горошком, спаржею.
смакові якості креветок підкреслять різні заправки і соуси, наприклад:
- соєвий соус;
- лимонний сік, перець і зелень;
- майонез, сир і гірчиця;
- паста з оливкового і вершкового масел, часнику і імбиру.