варення без варіння — так, звичайно, не буває. Але можна зробити десертну суміш полуниці і цукру без варіння.
способів кілька.
найпростіший спосіб зробити варення без варіння — помолоти полуницю, пересипати з цукром і зберігати в холодильнику. Ну або заморозити цю суміш, уклавши в пластикові пакети. До речі, при заморожуванні можна збити ягоди блендером, тоді воно вийде м'яким і пористим, — його можна буде відокремлювати ложкою, не розморожуючи весь брикет.
полуничне варення без варіння слід зберігати точно в холодильнику, тому цукру можна взяти менше звичайного.
є компромісний спосіб заготівлі ягід — вариться густий сироп, і їм заливаються сирі очищені ягоди. Все настоюється хвилин 15, а потім сироп кип'ятиться знову — і знову гарячим сиропом заливають ягоди. Таку процедуру потрібно зробити тричі. Але сиропу виходить дуже багато, та й за часом це більш трудомісткий, ніж звичайне варення з варінням.