Як варити яйця пашот в каструлі
найпростіший спосіб
1. У невеликій каструльці або сотейнику закип'ятити один літр води.
2. Змінити вогонь до мінімуму, почекати, поки вода стане ледь кипіти.
3. Насипати в воду столову ложку солі.
4. За бажанням, налити 50 мілілітрів оцту (яблучного або рисового) для збереження цілісності яйця.
5. Розбити яйце об край каструлі і розкрити шкаралупу прямо над каструлею, близько до води.
6. Почекати 3,5 хвилини.
яйце зварене методом пашот, коли досягло стану рідкого мішечка. Але якщо ви хочете зварити яйце пашот круто, додайте до часу варіння пару хвилин. Готові яйця пашот опустити в крижану воду на кілька секунд, щоб припинити процес варіння. Перекласти на тарілку і обрізати краї яйця, щоб надати йому акуратний круглий вигляд. Подавати на бутербродах.
як варити яйця пашот в поліетиленовому пакеті
Пакет можна замінити на харчову поліетиленову харчову плівку
1. Невеликий поліетиленовий пакет з внутрішньої сторони змастити тонким шаром розтопленого вершкового масла.
2. Акуратно розбити в пакет вимите яйце, не пошкодивши жовток.
3. Краї пакета зібрати і стягнути гумкою або ниткою ближче до яйця, щоб максимально зберегти його круглу форму.
4. У каструльку налити воду, щоб в неї можна було цілком опустити яйце в мішечку.
6. Закип'ятити воду в каструльці на великому вогні, змінити до слабкого.
7. Опустити поліетиленовий пакетик з яйцем в ледь киплячу воду, але не відпускати його з рук, а тримати так, щоб яйце не торкалося дна.
8. Готувати яйце 4 хвилини 20 секунд.
Як варити яйця пашот в пашотнице
1. Пашотницу змастити тонким шаром розтопленого вершкового масла.
2. Акуратно розбити в пашотницу вимите яйце, не пошкодивши жовтка.
3. У каструльку налити воду, щоб в неї можна було цілком опустити яйце в пашотнице.
4. Закип'ятити воду в каструльці на сильному вогні, зменшити до слабкого, почекати, поки вода стане ледь кипіти.
5. Опустити пашотницу в ледь киплячу воду, варити яйце 3,5 хвилини.
Як варити яйця пашот в кишені з листа пергаменту
1. Лист пергаменту 20 на 20 сантиметрів з одного боку намазати розтопленим вершковим маслом.
2. Покласти лист в неглибоку миску змащеною стороною наверх, трохи поглибивши лист в миску.
3. Обережно розбити в поглиблення з листа пергаменту вимите яйце, не пошкодивши жовток.
4. Зібрати краю пергаменту, скріпити степлером або міцної гумкою.
5. У каструльку налити воду, щоб в неї можна було цілком опустити яйце в мішечку.
6. Закип'ятити воду в каструльці на великому вогні, зменшити до слабкого, почекати, поки вода стане ледь кипіти.
5. Одержаний пергаментний мішечок з яйцем покласти в ледь киплячу воду на 3,5 хвилини.
6. Вийняти кишеню з яйцем з води, розкрити, вийняти яйце.
низькотемпературний метод як варити яйця пашот за допомогою технології « су вид»
1. У спеціальний прилад для приготування методом су вид або в каструлю налити воду, вона повинна цілком покривати яйце.
2. Довести воду до температури 64 градуси, в разі готування в каструлі визначити температуру кухонним градусником.
3. Опустити вимите яйце в шкаралупі в воду в приладі або каструлі, підтримуючи температуру 64 градуси. 4. Вийняти яйце з води через 50 хвилин.
5. Перед подачею почистити яйце пашот від шкаралупи або залишити в шкаралупі, опустити в холодну воду, зберігати так в холодильнику кілька днів.
Як варити яйця пашот в плівці
1. Підготувати шматок харчової плівки 20 на 20 сантиметрів для одного яйця.
2. Плівку з одного боку змастити розтопленим вершковим або оливковою олією.
3. Викласти плівку в піалу змащеній стороною наверх.
4. У поглиблення в плівці розбити вимите яйце, не пошкодивши жовтка, при бажанні — підсолити за смаком.
5. Обережно зібрати кінці плівки руками, зав'язати їх вузликом або перетягнути ниткою ближче до яйця.
6. У каструлю налити воду, щоб в неї можна було цілком опустити мішечок з яйцем.
7. Закип'ятити воду, зменшити вогонь до мінімуму, щоб вода ледь кипіла.
8. Опустити в ледь киплячу воду яйце в мішечку, варити 4,5 хвилини.
9. Мішечок з готовим яйцем вийняти з води, зняти плівку, викласти яйце на блюдо, посипавши зеленню.
як варити яйця пашот в мікрохвильовці
1. У жароміцний блюдо налити 300-400 мілілітрів води.
2. Влити у воду кілька крапель рисового оцту, розмішати.
3. Акуратно розбити в окрему чашку яйце, не пошкодивши жовток.
4. Вилити яйце в миску з водою і оцтом.
5. Включити мікрохвильовку на 2-3 хвилини, зупиняючи процес готування кожні 30 секунд, щоб визначити ступінь готування яйця.
6. Коли білок побіліє, яйце пашот готове, вийняти його з води шумівкою.