⏰ навіщо в компот додавати лимонку? Що дає лимонка компоту?

Навіщо в компот додавати лимонну кислоту?

10:00
час читання —5   хв.

у компот часто додають лимонну кислоту або лимонний сік в якості консерванту. Особливо лимонна кислота виручає, коли готується компот з ягід і фруктів, які не містять природного пектину в складі (він так само виконує роль консерванту). Пектин міститься в яблуках, сливах, персиках — але геть отстутствует в чорниці, вишні та малині. Тому, щоб додавати поменше цукру (ще один популярний консервант, але вже промислового походження), використовується лимонна кислота. Якщо лимонну кислоту додати в компоти з кольоровими ягодами, такий компот стане яскравого кольору. І остання причина, по якій додають лимонку в компот — урізноманітнити смак. Особливо, якщо ягоди або фрукти мають недостатньо насичений смак, лимон здатний його багаторазово посилити.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?