⏰ як варити яйця в мішечок по хвилинах. В яку воду класти, як правильно варити круто і некруто.

Скільки варити яйця в мішечок?

05:00
Яйця в мішечок-це не повністю зварені яйця, тому варити їх потрібно менше, ніж круто. У каструлю покласти яйця, влити 1 літр води, додати ложку солі щоб шкаралупа не тріснула. Все це поставити на середній вогонь (5 по 10-бальній шкалі) і дочекатися закипання. Після перших бульбашок відміряти 5 хвилин - за цей час яйця якраз зваряться в мішечок.

Як варити яйця в мішечок

продукти
яйця — 5 штук
Вода — 1 літр
сіль — 1 столова ложка
Підготовка яєць до варіння
яйця ретельно вимити в проточній воді.

Варка яєць в мішечок в каструлі на плиті
1. У каструлю покласти яйця, залити 1 літром холодної води, додати 1 столову ложку солі.
2. Поставити каструлю на середній вогонь, довести воду до кипіння.
3. Після закипання води варити яйця 5 хвилин.
4. Злити гарячу воду з каструлі і облити готові яйця холодною водою.

варіння яєць в мішечок в мультиварці
Спосіб 1. Яйця викласти в чашу мультиварки, залити водою (зверху повинен бути 1 сантиметр води). Готувати 7 хвилин на режимі « Варка на пару».
Спосіб 2. Можна в чашу налити воду, а яйця розмістити в контейнер для варіння на пару. Варити 8 хвилин на режимі « Варка на пару». Готові яйця шумівкою перекласти в миску і на кілька секунд залити холодною водою.

подивіться загальні правила варіння курячих яєць !

Фкуснофакти

— яйця в мішечок подавати гарячими, не очищаючи шкаралупу. Їсти яйця, зварені в мішечок, зручно чайною ложкою, прибравши шкаралупу з гострого кінця. Добре подавати з салатом і сиром — вийде прекрасний дієтичний сніданок.

калорійність 1 яйця в мішечок близько 80 ккал. Яйця — продукт корисний, легко засвоюваний організмом, однак через високий вміст холестерину в жовтку, варто обмежити вживання яєць (3-5 штук в тиждень) або вживати тільки яєчний білок.

— яйця, зварені в мішечок, мають досить щільний білок і рідкий жовток . Можна варити яйця в мішечок і без шкаралупи, випускаючи в дуже солону воду (сіль перешкоджає розтіканню яйця). Так готується традиційне французьке блюдо яйця-пашот .

— рекомендується закладати яйця в холодну воду, тоді вони не лопаються. У киплячу воду яйця закладати можна, але щоб вони не тріснули: не використовувати холодні (тільки з холодильника) яйця, їх потрібно попередньо зігріти в теплій воді; занурювати яйця в окріп акуратно – за допомогою столової ложки; проткнути шкаралупу яйця з тупого кінця – це дозволить виходити під час варіння наявному там повітрю.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?