як маринувати курячі яйця
продукти
курячі яйця — 8 штук
Вода — 1 літр
сіль — 3 столових ложки з гіркою
цукор — 1 чайна ложка
сушений кмин — 1 чайна ложка
Паприка — 1 чайна ложка
чорний перець — 1 чайна ложка
чорний перець горошком — 3 штуки
лавровий лист — 1 штука
рисовий оцет 3-6% — 2 столових ложки
Як маринувати курячі яйця
1. У кожному яйці, знизу, зробити дірочку за допомогою голки або зубочистки.
2. Викласти курячі яйця в каструлю і варити 10 хвилин після закипання.
3. Залити яйця холодною водою і остудити.
4. Розбити шкаралупу в декількох місцях, очистити і розрізати навпіл.
5. Змішати сіль, цукор, спеції і оцет в 1 літрі води.
6. Влити маринад в каструлю і варити 3 хвилини до повного розчинення солі і цукру.
7. Остудити маринад, влити його в банку з яйцями.
8. Банки з яйцями прибрати в холодильник на 3 доби.
Як маринувати перепелині яйця
продукти
перепелині яйця — 40 штук
оцет 9% — 1/3 склянки
сіль — 2 щіпки
цукор — 2 чайні ложки
часник — 2 зубці
естрагон — 1 гілочка
Вода — 1 стакан
як маринувати перепелині яйця
1. Викласти перепелині яйця в каструлю, залити водою і поставити на вогонь.
2. Варити перепелині яйця 5 хвилин після закипання.
3. Остудити перепелині яйця в холодній воді і очистити від шкаралупи.
4. 1 стакан води налити в каструлю, додати сіль і цукор.
5. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, додати спеції і кип'ятити 3 хвилини.
6. Часник очистити і нарізати пелюстками.
7. У банку викласти перепелині яйця, залити теплим маринадом і закрутити кришкою.
8. Прибрати банку з яйцями в холодильник — вони промаринуются через 2 доби.