Як варити яєчню-базіку
продукти
яйця — 4 штуки (I Категорія)
Масло вершкове — 2 чайні ложки (10 грам)
сіль — чайна ложка (7 грам)
перець мелений — за смаком
Вода — 1,2 літра
Як варити яйця без шкаралупи
1. Яйця вимити, надсечь ножем шкаралупу, випустити вміст в миску.
2. Жовтки з білками перемішати виделкою до однорідного стану.
3. У невелику, але широку каструлю налити 1,2 літра води туди ж додати чайну ложку солі (з ледь помітною гіркою).
4. Поставити каструлю на плиту і дочекатися, поки вода закипить.
5. Вогонь зменшити так, щоб рідина не вирувала, а тихо кипіла.
6. Опустити ложку в каструлю і енергійно, не створюючи бризок, перешкодити киплячу воду за годинниковою стрілкою. У утворився» вир " цівкою вилити яйця.
7. Закрити каструлю кришкою, дорахувати до 20, після чого вимкнути вогонь.
8. Вміст каструлі процідити через друшляк (зварені без шкаралупи яйця мають вигляд стрічок, а по консистенції нагадують суфле).
9. Варену яєчню-базіку викласти на тарілку і подати гарячою, приправивши вершковим маслом і ароматним свіжомеленим чорним перцем.
Фкуснофакти
яйця варені без шкаралупи — легке дієтичне блюдо, що володіє приємним, але маловираженим смаком і запахом. Тому з вареною яєчнею відмінно поєднуються пікантна рукола, різка кінза, а також тости з житнього хліба. Щоб зробити це просте блюдо більш ситним, можна зверху посипати тертим сиром або вареною ковбасою.
Блюдо відмінно підходить для різноманітності подачі, адже варені яйця — один з найпоширеніших сніданків, але з часом прості яйця приїдаються і хочеться привнести в раціон щось нове.
за смаком варена яєчня нагадує яйця-пашот , але готується швидше, простіше і, на відміну від зварених без шкаралупи цільних яєць, просто не може не вийти.
пружність білка яйця, що пролежав в холодильнику більше двох тижнів, знижується. Він стає водянистим, і блюдо виходить не настільки повітряним. Щоб видалити зайву вологу, кожне яйце, розбивши, попередньо поміщають в ситечко, дають воді стекти і тільки потім відправляють в миску для перемішування.