⏰ як варити лімську квасолю? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити лімську квасолю?

00:00
Лімську квасолю варити 2-2, 5 години. Дрібну лімську квасолю бейбі Ліма варити 1 годину.

Як варити лімську квасолю

1 склянка Лімської квасолі, вода для замочування, 5 склянок води для варіння

на скільки замочувати квасолю?
1. Лімську квасолю всипати в каструлю і залити холодною водою з запасом 3 сантиметри.
2. Замочувати лімську квасолю 6-12 годин в холодильнику.
3. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння на середньому вогні.
4. Після закипання варити квасолю при середньому бурлінні 10 хвилин, уважно стежачи за піною.
5. Зменшити вогонь і варити лімську квасолю 2-2,5 години, дрібну бейбі — 50 хвилин.
6. Після варіння злити воду, квасолю посолити, за бажанням подрібнити блендером.
7. Подати з зеленню і рослинним маслом.

поради щодо варіння

замочувати лімську квасолю чи ні
Лімська квасоля без замочування буде варитися вдвічі довше, проте вона може розваритися і всередині бути не такою м'якою. Саме замочування скорочує час варіння і забезпечує рівномірну текстуру без розварювання.

Як солити лімську квасолю
щоб квасоля була якомога м'якше, при варінні квасоля не солити. Зате відразу після варіння або при додаванні до інших продуктів лімскую квасоля можна посолити.

Якщо квасоля Стара (від виробництва більше півроку), додайте до часу варіння ще 20 хвилин.

Фкуснофакти

Квасоля Ліма (інші назви бейбі Ліма, Лімська квасоля, американська квасоля) — біла велика квасоля, що має вершковий присмак, за який отримала назву«вершкова квасоля ». Відкрита іспанцями в Центральній і Південній Америці, потім привезена в Європу і Північну Америку.

Лімська квасоля буває 2 видів: велика «Картопляна», за смаком нагадує крохмальні продукти; і бейбі Ліма — невеликого розміру, і більш щільна.

Лімська квасоля при варінні добре тримає форму, а в пюре, особливо якщо видалити оболонку отримує кремоподібну текстуру.

Квасоля Ліма досить велика, при цьому оболонка досить тонка. Через білого кольору і досить великого розміру (при варінні Лімська квасоля збільшується в розмірі в 1,2-1,3 рази) страви з неї виходять візуально дуже незвичайними і дуже подобаються дітям.

Квасоля Ліма рекомендується вегетаріанцям і постять через величезної кількості міститься в ній рослинного білка.

зберігати лімскую квасоля рекомендується в герметичній ємності 1 рік.

подавати лімську квасолю із зеленню, цибулею і часником, використовувати як гарнір і в супах. Для різноманітності можна зварити лімскую квасоля в м'ясному бульйоні. Оригінальна страва з квасолі Бейбі Ліма — суккоташ.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?