Як варити квасолю в мікрохвильовці
знадобляться — 1 стакан квасолі, вода для замочування, 4 склянки води
1. Квасоля помістити в глибоку миску і залити холодною водою в пропорції: на 1 чашку бобів 2 чашки води. Залишити для набухання приблизно на 8 годин. Цього часу повинно вистачити, щоб квасоля збільшилася в обсягах. В процесі замочування кожні 3 години необхідно міняти воду.
2. Після закінчення часу акуратно злити воду з миски. Щоб квасолинки випадково не вивалилися з посуду, можна прикрити миску плоскою тарілкою, залишивши невелику щілинку. Через неї буде зливатися зайва рідина.
3. Перкласти квасолю в скляний посуд, залити чистою водою і поставити в мікрохвильовку. Червону квасолю готувати на максимальній потужності 10 хвилин, білу квасолю — 7 хвилин.
4. Дістати квасолю з мікрохвильовки після закінчення звукового сигналу і перемішати. Якщо ви збираєтеся використовувати квасолю в якості основного блюда, то на цьому етапі приготування її слід посолити і поперчити за смаком.
5. Поставити боби в мікрохвильовку і варити на потужності 700 Вт (20 хвилин для червоної квасолі і 15 хвилин для білої).
7. Квасоля вийняти з мікрохвильовки і відкинути на друшляк, щоб стекли залишки рідини.
подавати варену квасолю з маслом.
про цей спосіб варіння
зварити квасолю в мікрохвильовці швидше за все, так як вода нагрівається швидко і температура вище 100 градусів. Однак потрібно мати на увазі, що приготування в мікрохвильовці має на увазі нагрів продукту зсередини, і навіть вода недостатньо «пом'якшує» цей ефект. З цієї причини квасоля може проваритися нерівномірно.
варити квасолю в мікрохвильовці досить ризиковано — вона може розваритися в кашу або вимагати додаткового часу варіння, що ставить під сумнів доцільність варіння квасолі в мікрохвильовці. Тому настійно рекомендуємо варити квасолю класичним способом , в каструлі.
варити квасолю необхідно в посуді, призначеної для мікрохвильових печей, щільно накритою.