Як варити квасолю в скороварці
знадобляться — 1 стакан квасолі, вода для замочування, 4 склянки води
1 стакан квасолі близько 250 грам — на виході вийде близько 500 грам вареної крупи
1. Квасолю промити і замочити на 8-12 годин у холодній воді.
2. Скороварку налаштувати на 1 годину при закритому клапані і повному тиску, якщо скороварка електронна, вибрати режим «Квасоля».
3. Варити квасолю 20 хвилин після закипання води в звичайній побутовій скороварці, а в мультиварці з функцією скороварки 25 хв.
4. Вимкнути скороварку і, не відкриваючи кришку, почекати 40 хвилин поки скинеться тиск і квасоля доварити за рахунок накопиченої температури.
Про квасоля в скороварці
варіння в скороварці передбачає, що вода не буде википати, однак враховуйте, що вода буде вбиратися в квасолю.
у скороварці квасоля за рахунок інтенсивного тиску трохи розварюється, тому бажано налити води стільки, щоб після варіння квасоля не зливати: на кожні півсклянки квасолі 1,5 склянки води.
в силу різноманітності скороварок і відмінностей їх підходу до варіння, рекомендується ознайомитися з інструкцією до конкретної скороварці.
найшвидший спосіб зварити квасолю — саме в скороварці, так як крупа вариться під тиском і при температурі понад 100 градусів: навіть лежала крупа стає повністю м'якою. Цей же спосіб найшвидший, тому що за вогнем і рівнем води стежити не потрібно, а після години варіння скороварка буде продовжувати приготування при абсолютно природних умовах, які не потребують уваги кухаря.
при варінні великої кількості квасолі враховуйте, що квасоля сильно збільшується в розмірі. Тому більш ніж на половину не можна завантажувати скороварку, інакше не вийде досягти потрібного рівня тиску.