Як варити адзукі
знадобляться — 1 склянка адзукі, 3 склянки води
1. Адзукі промити і викласти в каструлю.
2. Залити адзукі водою у співвідношенні 1: 3 — на 1 склянку адзукі 3 склянки води.
3. Поставити каструлю з адзукі на тихий вогонь і прикрити кришкою.
4. Дочекатися закипання і варити адзукі 45 хвилин.
5. Злити воду через друшляк, адзукі зварена.
Як варити адзукі в пароварці
1. Викласти адзукі в ємність пароварки.
2. Налити в каструлю пароварки воду.
3. Включити пароварку в працюючий режим.
4. Варити адзукі в пароварці 1,5 години.
Фкуснофакти
— Адзуки — це Стародавній вид квасолі, став поширений в Китаї в 1000 році до нашої ери, з Китаю поширився в Японію і Корею, а потім на весь світ.
— найбільш поширена адзукі темно-червоних відтінків , але також існують і біла, і чорна, і строката квасоля адзукі.
— Адзуки відрізняється від звичайної квасолі більшою м'якістю, її не треба замочувати і вариться вона при цьому досить швидко. Адзукі має солодкуватий смак і горіховий аромат.
— якщо адзукі готується для м'яких страв, необхідно очистити її від лушпиння.
— саме з квасолі адзукі варять Китайські ласощі анко .
— калорійність адзуки — 330 ккал/100 г.
— вартість адзукі — від 100 грн./0,5 кілограма (в середньому в Києві на Червень 2020 року).
— Квасоля адзукі дуже корисна . При вегетаріанському харчуванні або для дотримуються посту адзукі за поживністю практично замінює м'ясо. У Китаї адзукі лікують деякі хвороби сечостатевої системи. Вважається, що при регулярному вживанні адзукі пропадають темні мішки під очима.
— зберігати суху крупу адзукі в сухому темному місці до 2 років.