Як варити чорну квасолю
продукти
Чорна квасоля — 1 склянка
лавровий лист — 2 листа
Вода — 5 склянок
Як готувати
- залити чорну квасолю розігрітій в чайнику водою.
- проварити квасолю 10 хвилин на середньому вогні.
- накрити кришкою і прибрати квасолю з вогню.
- залишити замочуватися на 3 — 4 години.
- після 4х годин квасоля збільшиться приблизно в 2 рази. Потрібно злити воду в якій вона замочувалася, після чого промити в холодній воді.
- знову закип'ятити чайник і варити квасолю на помірному вогні приблизно 1 годину.
- лавровий лист можна додати відразу після закипання води, а солити приблизно через 20 — 30 хвилин, для того щоб боби не вийшли «дубовими».
Фкуснофакти
з усього розмаїття бобових, саме білки, що входять до складу чорної квасолі, за своїм амінокислотним складом найбільш близькі до білків, що містяться в м'ясі.
у Латинській Америці, де чорна квасоля отримала найбільшу популярність її часто їдять в поєднанні з рисом і м'ясом, при цьому квасоля в цих стравах є основним продуктом.