⏰ як варити чорну квасолю? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити чорну квасолю?

20:00
Чорну квасолю варити 10 хвилин, потім замочувати 3-4 години, а потім варити 1 годину.

Як варити чорну квасолю

продукти
Чорна квасоля — 1 склянка
лавровий лист — 2 листа
Вода — 5 склянок

Як готувати

  • залити чорну квасолю розігрітій в чайнику водою.
  • проварити квасолю 10 хвилин на середньому вогні.
  • накрити кришкою і прибрати квасолю з вогню.
  • залишити замочуватися на 3 — 4 години.
  • після 4х годин квасоля збільшиться приблизно в 2 рази. Потрібно злити воду в якій вона замочувалася, після чого промити в холодній воді.
  • знову закип'ятити чайник і варити квасолю на помірному вогні приблизно 1 годину.
  • лавровий лист можна додати відразу після закипання води, а солити приблизно через 20 — 30 хвилин, для того щоб боби не вийшли «дубовими».

Фкуснофакти

з усього розмаїття бобових, саме білки, що входять до складу чорної квасолі, за своїм амінокислотним складом найбільш близькі до білків, що містяться в м'ясі.

у Латинській Америці, де чорна квасоля отримала найбільшу популярність її часто їдять в поєднанні з рисом і м'ясом, при цьому квасоля в цих стравах є основним продуктом.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?