Як варити квасолю Чорний очей
Продукти
Квасоля Чорний очей — 1 стакан
Вода — 5 склянок
сіль за смаком
Як готувати
- поставити чайник закипати, а квасоля тим часом промити під проточною водою.
- варити квасолю на сильному вогні протягом 10 хвилин.
- злити воду, а квасоля промити.
- залити 1 літр ще гарячої води з чайника, всипати квасолю і довести до кипіння.
- зменшити вогонь, посолити і накрити кришкою.
- варити квасолю ще годину на помірному вогні.
Фкуснофакти
Квасоля Чорний очей — це єдиний різновид квасолі, що не вимагає тривалого замочування, а все тому що це зовсім не квасоля не дивлячись на всі зовнішню схожість. Насправді — це вігна або коров'ячий горох. Шкірочка цих плодів тонше, ніж у плодів квасолевих, завдяки чому вода швидше потрапляє до зерна.
Чорний очей можна варити, не зливаючи воду через 10 хвилин варіння, але для того щоб не ризикувати з газоутворенням у вашому шлунку — воду краще злити один раз.
На даний момент цей вид очей поширений в Індії, Центральній Африці і навіть у Сполучених штатах Америки.