Як варити квасолю Чорний очей
  Продукти
 Квасоля Чорний очей — 1 стакан
 Вода — 5 склянок
 сіль за смаком
Як готувати
- поставити чайник закипати, а квасоля тим часом промити під проточною водою.
 - варити квасолю на сильному вогні протягом 10 хвилин.
 - злити воду, а квасоля промити.
 - залити 1 літр ще гарячої води з чайника, всипати квасолю і довести до кипіння.
 - зменшити вогонь, посолити і накрити кришкою.
 - варити квасолю ще годину на помірному вогні.
 
Фкуснофакти
Квасоля Чорний очей — це єдиний різновид квасолі, що не вимагає тривалого замочування, а все тому що це зовсім не квасоля не дивлячись на всі зовнішню схожість. Насправді — це вігна або коров'ячий горох. Шкірочка цих плодів тонше, ніж у плодів квасолевих, завдяки чому вода швидше потрапляє до зерна.
Чорний очей можна варити, не зливаючи воду через 10 хвилин варіння, але для того щоб не ризикувати з газоутворенням у вашому шлунку — воду краще злити один раз.
На даний момент цей вид очей поширений в Індії, Центральній Африці і навіть у Сполучених штатах Америки.


