⏰ як варити Чорний очей? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити квасоля Чорний очей?

10:00
Квасоля Чорний очей варити 1 годину 10 хвилин.

Як варити квасолю Чорний очей

Продукти
Квасоля Чорний очей — 1 стакан
Вода — 5 склянок
сіль за смаком

Як готувати

  • поставити чайник закипати, а квасоля тим часом промити під проточною водою.
  • варити квасолю на сильному вогні протягом 10 хвилин.
  • злити воду, а квасоля промити.
  • залити 1 літр ще гарячої води з чайника, всипати квасолю і довести до кипіння.
  • зменшити вогонь, посолити і накрити кришкою.
  • варити квасолю ще годину на помірному вогні.

Фкуснофакти

Квасоля Чорний очей — це єдиний різновид квасолі, що не вимагає тривалого замочування, а все тому що це зовсім не квасоля не дивлячись на всі зовнішню схожість. Насправді — це вігна або коров'ячий горох. Шкірочка цих плодів тонше, ніж у плодів квасолевих, завдяки чому вода швидше потрапляє до зерна.

Чорний очей можна варити, не зливаючи воду через 10 хвилин варіння, але для того щоб не ризикувати з газоутворенням у вашому шлунку — воду краще злити один раз.

На даний момент цей вид очей поширений в Індії, Центральній Африці і навіть у Сполучених штатах Америки.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?