простий рецепт пюре з квасолі
знадобляться — 1 стакан квасолі, вода для замочування, 5 склянок води для варіння
  1. Квасоля (білу або червону) залити холодною водою, залишити на 8 годин.
  2. Покласти в каструлю, залити великою кількістю води (в 5 разів більше ніж квасолі).
  3. Включити вогонь і варити квасолю 1 годину після закипання.
  4. Злити воду, квасолю посолити і подрібнити в пюре, посолити і додати спеції, масло і прикрасити зеленню.
 ваше пюре з квасолі зварено! 
Пюре з квасолі з овочами
  інгредієнти для пюре з вареною квасолею
 Квасоля суха Біла — 300 грам
 помідор — 4 середніх помідора
 морква — 1 штука
 Лук — 1 голова
 часник — 2 зубці
 Лимон — половинка лимона
 Петрушка — 10 грам
 цукор — чайна ложка
 сіль і перець — за смаком
  Як приготувати овочі з вареною квасолею
  1. Квасолю замочити, промити і варити 40 хвилин (не до повного проварювання).
  2. Помідори обшпарити окропом і зняти шкірку, подрібнити за допомогою блендера. 
  3. Цибулю почистити, вимити і дрібно порізати.
  4. Морква потерти на дрібній тертці.
  5. Часник почистити і пропустити через чеснокодавилку (або дрібно порізати).
  6. Петрушку помити, обсушити і порізати. 
  7. У каструлю налити оливкову олію, додати цибулю і пасерувати 5 хвилин.
  8. Додати моркву, часник, цукор, видавити сік з половинки лимона. Гасити 15 хвилин.
  9. Додати квасолю, перемішати, залити водою так, щоб вона повністю покривала квасолю), варити ще 1 годину.
  10. Подавати з очищеними від цедри кружечками лимона, посипаними петрушкою. 
Пюре з квасолі швидко і смачно
  чи потрібно замочувати квасолю для пюре
 квасоля для пюре потрібно замочувати 8 годин у холодній воді, щоб вона не гірчить і пюре вийшло повітряним. 
  як подрібнити квасолю
 найпростіший спосіб — блендер, погружной або стаціонарний. Варена квасоля дуже м'яка сама по собі, можна оперувати звичайної товкачем або виделкою. 
  що додати в пюре з квасолі
 При варінні до квасолі можна додати Ріпу, селеру, хрін, лавровий лист, кріп, морква. 
при подачі в пюре з квасолі можна додати зажарку з цибулі та моркви з томатною пастою, готову страву варто прикрасити зеленню і подавати з сухариками або чіпсами.


