Як варити строкату квасолю
  Продукти
 строката квасоля — 1 стакан
 Вода — 5 склянок
 чорний перець — 2 горошини
 сіль — 1 чайна ложка
 Масло рослинне — 1 столова ложка
як готувати
- Закип'ятити воду в чайнику.
 - Квасоля промити і залити водою з чайника.
 - накрити ємність з квасолею кришкою і залишити замочуватися на 3 — 4 години.
 - злити воду в якій замочувалася квасоля, і знову промити її під проточною водою.
 - Додати у воду столову ложку рослинної олії — це додасть квасолі м'якість.
 - Закип'ятити в чайнику воду і залити нею квасолю.
 - варити 40-60 хвилин; в скороварці або мультиварці-скороварці — 15 хвилин, потім спускати тиск природним шляхом 20 хвилин.
 - за 10 хвилин до кінця варіння додати сіль і спеції.
 
Фкуснофакти
квасоля можна залити і холодною водою, але в такому випадку її потрібно буде залишити замочуватися 6 — 8 годин або одну ніч.
не додавайте в квасолю помідори, лимонний сік або сіль в першій половині варіння інакше квасоля стане жорсткою і її доведеться варити довше приблизно на двадцять хвилин, ніж зазвичай.
Квасоля швидкопсувний продукт тому її не варто зберігати в холодильнику більше трьох днів.
для економії часу ви можете зварити відразу кілька порцій квасолі, а після того як вона охолоне розкласти її порціями по одноразовим пакетам і заморозити. Коли квасоля знадобиться в наступний раз просто разморозьте її в мікрохвильовці або заливши гарячою водою.
для супів квасоля потрібно трохи (хвилин 20) недоварювати, щоб вона не розварилася вже в каструлі з супом в тому числі, якщо ви збираєтеся в подальшому заморозити надлишки.
строкату квасолю найчастіше використовують для гасіння з овочами, м'ясом і приготування соусів.
замочувати квасолю потрібно не тільки тому що це скорочує час варіння, а й тому що при попаданні в воду квасоля виділяє цукру не перетравлюються людським організмом. Саме через них страви з бобових невмілі господині називають музичними, адже ці цукру є причиною газоутворення і ускладнюють процес травлення.


